Actueel nieuws

Dag van de Ondernemer

3 days 17 hours ago
Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Nederland telt ruim 1,5 miljoen ondernemers, die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Reden voor MKB-Nederland om ze vandaag in het zonnetje te zetten.

Werkplezier Top 10

5 days 21 hours ago
Van 12 tot en met 15 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Werkstress georganiseerd. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van preventie en werkplezier. Volgens onderzoek van TNO kan door voldoende werkplezier voorkomen worden dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Tijdens de Week van de Werkstress zetten daarom honderden bedrijven in heel Nederland werkplezier centraal.

Aandacht voor werkstress tijdens de Dag van de Jurist

5 days 21 hours ago
Steeds meer juristen hebben last van werkdruk en stress. 44 procent van de notarissen en 35 procent van de advocaten ervaart een hoog stressniveau. Judith Noordzij, oud-advocaat en ambassadeur van de Week van de Werkstress kan hierover meepraten.

Meer psychische vermoeidheid ervaren door werk

6 days 17 hours ago
In 2017 gaf 16 procent van de werknemers van 15 tot 75 jaar aan zich minstens een paar keer per maand psychisch vermoeid te voelen door het werk. In 2015 meldde nog 13 procent van de werknemers deze klachten. Werknemers ervaren deze klachten bijna twee zo vaak als zelfstandig ondernemers. Dit meldt het CBS op basis van recente cijfers uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) en Zelfstandigen Enquête Arbeid (ZEA) van het CBS en TNO.

Duurzame inzetbaarheid interactief inzichtelijk voor iedereen

1 week ago
Ben je benieuwd naar hoe mensen zoals jij scoren op meer dan 20 verschillende aspecten van duurzame inzetbaarheid? Bijvoorbeeld over burn-out gerelateerde klachten, kans op scholing, fysieke belasting, werk-privé balans etc. Kies dan je eigen subgroep in de nieuwe tool van TNO en bekijk de cijfers. De nieuwe tool biedt je de mogelijkheid om een subgroep samen te stellen op basis van de sector waarin je werkt, je geslacht, leeftijd én opleiding.
Checked
32 minutes 59 seconds ago
Nieuwsberichten op Arboportaal
Subscribe to Actueel nieuws feed